Blog Layout

Wel eens ontevreden met jezelf?

jul. 19, 2022

Als jij niet tevreden bent met jezelf, hoe kun jij  jouw zelfbeeld veranderen?

Ben jij wel eens onzeker of verward door tegenstrijdige (ik) boodschappen of hoe jij over jezelf denkt? 
Het kan zijn dat jij door welke reden on- tevreden of onzeker met jezelf en je lichaam bent. Jij zoekt hulp en dan wordt dit als een medisch probleem gezien worden in plaats van een psychisch probleem. 
Maar ook deze tweedeling doet onvoldoende recht aan de ingewikkelde interacties tussen; Genen, aangeleerd gedrag en voedsel als zelf voorgeschreven medicatie die aan bv overgewicht bijdragen. Velen zijn van mening dat we moeten voldoen aan...of, wat een ander van ons vindt en dit maakt vaak wie we werkelijk zijn door die ander(en) bepalen.  Wie zou er in onze maatschappij nou niet verward worden of gestrikt worden in een net van tegenstrijdige boodschappen. 
Als dit zou ik kan ik je helpen. Dit kan al door mij een WhatsApp bericht te sturen met wat jou bezighoud. Dit kan namelijk al enorm opluchten!
door Betsie Huberts 13 jan., 2024
Of je nu wilt of niet, iedereen is onderdeel van een familiesysteem. Jouw familiesysteem bepaalt vaak voor een groot deel patronen die jij vandaag de dag hebt. Belemmerende gedachten, angsten en gedrag waar jij tegen aan loopt, kunnen voortkomen uit jouw familiesysteem. Het familiesysteem bestaat uit jouw generatie en alle generaties die voor en na jou komen. Je moet het zo zien dat jouw familie een collectief geheugen heeft: herinneringen (zowel positieve als negatieve gebeurtenissen) die in de loop der jaren impact hebben gehad en zijn opgeslagen op een harde schijf. Denk bijvoorbeeld aan overlijdens, verslavingen, (zelf)moord, misbruik, afwijzing, scheiding of ziekten. Hoe gaan wij en zijn onze voorouders hier mee omgegaan. Je kunt bepaalde ( onbewuste ) patronen in je dagelijks leven herkennen en die van generatie op generatie zijn doorgegeven.
door Betsie Huberts 21 mrt., 2023
Wil je weten hoe je bent gevormd? Praten over je ouders is onontkoombaar. En ja dan gaat het ook over wat niet zo geweldig of ideaal is verlopen. Welke invloed emotioneel ongezien zijn en onveilige hechting op je huidige leven hebben. Het is belangrijk om dat los te koppelen van zaken als loyaliteit, respect of houden van. Bovendien gaat het over jou. Wat heeft het met jou gedaan en in welke gezinsomgeving ben jij groot geworden of klein gehouden. Het gaat over praten over je ouders in relatie met opgroeien en opvoeding. Soms is het onmogelijk met je ouders hierover te spreken. Wordt dat opgevat als aanval op hun ouderschap of manier van opvoeden. Zoek dan een veilige omgeving om het er wel over te hebben. Het biedt tevens de mogelijkheid jouw beeld over je ouder (s) te verkennen. De mens te ontdekken achter je vader of moeder. Zowel ze op hun voetstuk staan of als je moeite met ze hebt. Ons brein is getraind om gegevens die via onze zintuigen binnenkomen, te verwerken aan de hand van aangeleerde patronen. Het grootste gedeelte van ons gedrag komt voor uit het onbewuste, geautomatiseerde processen. We raken gewend aan de dingen die we steeds weer herhalen. Heb je bijvoorbeeld een paarkeer gefaald in een specifieke situatie, dan wordt het steeds lastiger om te geloven dat het een volgende keer wel lukt. En omgekeerd: ben je ergens goed in, dan lukt het je gewoon elke keer. Je weet niet beter. Je leert om te verwachten wat je steeds heb gekregen. Meestal krijgen we niet wat we zeggen dat we willen. We krijgen vaak niet waar we op hopen. We krijgen wat we verwachten. Hoe zit dit in jouw situatie, krijg jij wat je wilt of wat bij je past. Hulp nodig, als het niet lukt? Maak gebruik van de 0.20 minuten gratis kennismaking om te zeggen wat je werkelijk wilt zeggen!
Share by: