Individuele begeleiding

Ieder mens wil gelukkig zijn met zichzelf en met anderen. Binnen de psychosociale- en lichaamsgerichte therapie staat het individuele menselijke gedrag dan ook centraal in wisselwerking met de sociale omgeving. Lichamelijke-, emotionele-, spirituele-, en of psychische gezondheid hangen samen en beïnvloeden elkaar. Van daaruit zijn ook onze gedachten, gevoelens en gedrag op een bepaalde manier met elkaar verbonden. Ze vormen een wisselwerking. Iedereen doet, denkt en voelt op een bepaalde manier, zoals hij dat in zijn leven (vaak onbewust) aangeleerd heeft. We noemen dit ook wel het holisme = alles omvattend en met elkaar in evenwicht.

Als u aan een persoonlijk probleem wilt werken is het zeker de moeite waard om dit te onderzoeken. Wilt u hier mee aan de slag, bent u toe aan een verandering of heeft u inmiddels ontdekt dat u niet meer het stuur in handen heeft van uw eigen leven. Ik help u graag om deze terug te vinden. Ik richt mij op u als mens en niet op de klacht. Door anders (meer authentiek) te leren denken en doen zullen psychische/emotionele problemen veranderen en verminderen, hierdoor komt er weer ruimte voor ontspanning.

Het onderzoeken en bewustwording van uw levensloop levert nieuw inzicht op. Het versterkt uw vermogen om uw eigen weg te kunnen gaan en daarvoor verantwoordelijkheid te durven nemen. Dit komt concreet tot uiting bij vragen als: 'Komt mijn gedrag overeen met hoe ik werkelijk ben en wil zijn?' tot 'gedraag ik mij en leef ik op een waarachtige manier die bij mij past?

Relatietherapie

Relaties, wij zijn eruit geboren en erin opgegroeid. We zijn erdoor gevormd, door gevoed en er soms ook door beschadigd. We hebben relaties met familie, partner, werkkring, sportclub maar ook met onszelf. Onze partner kiezen wij en met 'onze' familie blijven wij, of u het wilt of niet, altijd verbonden. In een systeem gelden wetten. En als we deze niet respecteren raakt het systeem uit balans en ontstaan er dynamieken die het functioneren beïnvloeden. Zo hebben wij geleerd eerst voor de ander te zorgen en dan pas voor ons zelf. Of dat het onjuist is je gevoelens te uiten. In de opvoeding krijgen we 'waarheden' met de paplepel ingegoten. Soms zitten ze zo ingebakken dat het lastig is om er van los te komen.

Een gevoel van verbondenheid met de ander is daarbij erg belangrijk. Net als intimiteit, een goede communicatie, aandacht voor elkaar, bevestiging of erkenning. Dit laatste is niet niet altijd vanzelfsprekend en daar moet je moeite voor doen. Zo is het ook in een liefdesrelatie.

Hebben jullie het gevoel vast te lopen, elkaar uit het oog te verliezen of elkaar kwijt te raken?
Misschien hebben jullie het nodige al geprobeerd en komen jullie er samen niet meer uit bij:

- herhalende conflicten;
- slechte communicatie;
- het gevoel dat je tekort komt bij de ander;
- gebrek aan intimiteit;

- het gevoel dat de ander je vijand is geworden in plaats van je geliefde

 Juist dan is het goed om hulp te zoeken

 

Relatieproblemen
Problemen vinden vaak hun oorsprong in iemands familiegeschiedenis: wat mag en mag niet.
Zo is bekend dat wij eerst voor anderen zorgen en dan voor onszelf.
Hebben wij normen en waarden, respect voor elkaar.
Onuitgesproken verlangens en behoeftes: ons gemis.

De grootste pijn in de relatie tot de ander is onbegrip en eenzaamheid. Wat is het patroon achter het conflict?
Vanuit de menselijke behoefte om werkelijk samen te zijn, zijn we geneigd onze eigenheid en diepste dromen
en verlangens voor onszelf te houden. Zo raakt u van uzelf en ook de ander verwijderd.

Dit is een vruchtbare insteek voor relatietherapie. Herstel van de relatie tot uzelf en tevens met de ander.
Bij relatietherapie kan een of meerdere van de gesprekken apart van elkaar plaatsvinden, om een ieder goed
tot zijn recht te laten komen.

Sexcounseling:
Is een methode van kortdurende hulpverlening met als doel het opheffen van een seksuele klacht.Er zijn
ongeveer 6 - 8 consulten nodig, al naar gelang het probleem.

 

Waar gaat het in de gesprekken over:

Seksualiteit:                     functioneren, gedrag & beleving

Het ervaren van seks als:  intimiteit, liefde uiten, gewoonte,
                                       goedmaken van ruzie, macht, etc.

Relatietherapie of sexcounseling  in Wagenborgen: geen wachttijden

Ik kan u op korte termijn inplannen, omdat ik werk zonder wachtlijst en/of verwijzing huisarts
Ik werk ook in de avonduren, zodat u geen vrij hoeft te nemen van uw werk
Ik wil u graag helpen op een manier die bij u past

Voordelen:
Geen wachtlijst,
Geen verwijzing nodig van de huisarts
Afspraken kunnen ingepland worden in de avonduren

NLP COACHING

De wereld rondom ons kunnen wij niet veranderen. De
manier waarop wij ermee omgaan wel. Bij NLP gaat het over hoe wij reageren op prikkels uit onze omgeving. Vaak zijn dit onbewuste processen. Het geeft inzicht in deze processen en reikt u gereedschap aan om anders met situatie's om te gaan en succesvol te communiceren. Het gaat vooral om bewustwording. Hoe doe je datgene wat je doet?

Veel van ons gedrag is onbewust?

NLP is een methodiek die ons niet alleen leert om succesvol met de ander te communiceren maar veel eerder zichtbaar maakt hoe wij met onszelf communiceren. Het geeft ons inzicht in hoe wij de wereld aan onszelf weergeven.
Het biedt handvatten om dit op een zodanige manier te doen dat het onszelf en ons handelen versterkt.

Hierbij gaan we onze ongekende vermogens ontdekken en gebruiken in ons dagelijks bestaan in plaats van door een gebeurtenis buiten ons en door de zogenaamde filters, als vervormingen en stemmingen ongewenst gedrag vertonen:           

Wat kunnen we wij ermee?
Als u merkt dat u vastloopt in een situatie als privé, werk, familie en/of omgeving.
Als u krachtig wilt communiceren met uzelf en uw omgeving.

NLP is een krachtige en effectieve methode om snel inzicht te krijgen in onze drijfveren en
motivatie van ons handelen. Het communicatiemodel kan ons meer duidelijk maken.

Het richt zich niet op problemen maar op oplossingen.
Door deze manier van coaching zijn we meer gemotiveerd om het beste uit onszelf en anderen
te halen, door op een andere manier met jezelf om te gaan.

 

Coaching voor bedrijven:
Ik begeleid werknemers in situaties die voor hun ongewenst, pijnlijk of ongemakkelijk zijn.
Het gaat dan om individuele begeleiding die gebaseerd is op vertrouwen.

Traumaverwerking

U maakt een nare ervaring mee die veel impact heeft op U en uw manier van leven. Een nare ervaring noemen we ook wel een traumatische ervaring en wordt door iedereen anders ervaren, zo ook de verwerking.

Een dergelijke ervaring vraagt om een specifieke aanpak.
Als u dit niet goed of op een juiste manier verwerkt, kunnen klachten blijven aanhouden omdat zij op een diepere laag van uw bewustzijn nog altijd een rol spelen. Dit kan uw manier van leven beperken.

Een onverwerkt trauma kan tot emotionele blokkade's leiden in de vorm van angst, woede, depressiviteit, hulpeloosheid, eenzaamheid en psychische klachten waaronder PTSS (posttraumatische stress-stoornis).

Niet alleen coachgesprekken, maar ook diverse behandelingen kunnen u helpen het trauma op de juiste manier te aanvaarden en te verwerken.

Magneettherapie

Als erkend opgeleid magneetmasseur en tevens zelfstandig distributeur van Energetix vertel ik u  graag meer over de positieve werking van de magneetsieraden en wellness producten. Naast dat ik de massagestenen gebruik in mijn praktijk aan huis verkoop ik ook sieraden vanuit mijn praktijk aan huis, op markten, fair's of op een gezellige locatie zoals bij u thuis met ouders, vrienden of andere geïnteresseerden. Hier kunt u ervaren wat er in uw lichaam gebeurt als ik samen met u een balanstest doe of u ga masseren. Verder geef ik praktische informatie over de mageneten. Iemand die een presentatie geeft op locatie krijgt de mogelijkheid om een sieraad uit te proberen of aan te schaffen.

Werking van magneten:

Magneten activeren het zelf-herstellend vermogen van ons lichaam en kunnen ervoor zorgen dat ons lichaam zichzelf weer in balans brengt. Veel van onze klachten kunnen ontstaan doordat de rode bloedlichaampjes gaan clusteren. Door het gebruik van een magneet(massage) wordt het i kunnen de bloedcellen weer los van elkaar stromen: we kunnen zo verlichting van pijn ervaren.

Een magneetmassage voelt heel ontspannen aan en kan bepaalde spierklachten binnen 1 á 2 behandelingen wegnemen. Mocht u klachten hebben ik ontvang u graag in mijn praktijk.

Wat kunt u verwachten van een magneetmassage behandeling:

U kunt kiezen voor een magneetmassage op de blote huid met olie of over de kleding heen. Bij het maken van de afspraak kunt u aangeven aangeven welke massage u wilt hebben.

 

Stoelmassage

Bij een stoelmassage zit u op een daarvoor speciale massagestoel. Tijdens het masseren zorgt de magneet op een zachte manier voor een betere doorbloeding en voor een snellere ontspanning. Ik zet de stoel in om (beroepsgerelateerde) klachten en stress te verminderen en om uitval op de werkvloer te voorkomen, dus voorzorg.

Wat kunt u ervaren:

Het heeft effect op uw welzijn. Sommige cliënten ervaren warmte, tintelingen en weer anderen een ontspannend gevoel. Anderen ervaren op het moment van de magneetmassage niets, maar na een verloop van enige dagen dat hun klacht(en) toch verminderen dan wel afnemen en zij meer energie ervaren. 

Wie mogen geen gebruik maken van magneettherapie? 

In principe mag iedereen zowel oud als jong een magneet(sieraad) dragen. Echter er zijn een tweetal uitzonderingen t.w.:

Iemand die een pacemaker draagt mag geen magneetmassage worden uitgevoerd
Vrouwen in de eerste 3 maanden van hun zwangerschap, tenzij zij al gewend zijn aan een magneet.

Oud principe

Massage met magneten is een eeuwenoud principe en werd in het oude Egypte al toegepast. Magneten werken vanwege de aantrekkende en afstotende kracht op cel niveau door. Zij zorgen voor een betere doorbloeding waarbij klachten worden gereduceerd.

Stijf of gespannen? Ervaart u hoofdpijn, klachten aan rug, schouders,- nek of hoofd? Ook oude blessures, een burnout, depressieve gedachten, overgangsklachten? Misschien is het allemaal  'veel' geworden en kunt u wel wat meer energie gebruiken. 

Tegenwoordig horen wij steeds meer over elektrosmog en de negatieve invloeden daarvan op ons lichaam. Hierdoor hebben wij steeds meer energie nodig om de balans te herstellen.

Door gebruik te maken van massagestenen, die zijn uitgevoerd met neodynium magneten - wordt het Zelf-herstellend vermogen van het lichaam aangesproken. In korte tijd kan er een positieve werking plaatsvinden.
Probeer het eens uit?

Naast het geven van massages in mijn praktijk, kan ik bij u thuis of op locatie  een presentatie geven over magneten en hun werking. Wat gebeurd er in ons lichaam zodat deze positief beïnvloeden wordt en de doorbloeding verandert. Veel mensen denken hierbij wel dat het een wondermiddel is. Dat is het zeker niet. De kracht van de magneet is een natuurprodukt. 

Maak eens een afspraak voor een nadere kennismaking. U zult ervaren dat een massage ontspanning en rust biedt!  
Een behandeling zorgt voor een betere doorbloeding waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen in het bloed worden opgenomen en de afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd, op natuurlijke wijze.
Hierdoor ervaart u minder klachten en/of sneller herstel.

Het effect van magneten is:

 • Rust, ontspanning, fitter voelen, meer energie,
 • Meer balans in de energiehuishouding,
 • Balans brengen in de energiehuishouding,
 • Toename van flexibiliteit,
 • Minder klachten als ontstekingen, allergieen, en  huidklachten maar ook een sneller herstel na een operatie,
 • Magneten zorgen dat de afvoer van afvalstoffen op een natuurlijke wijze plaatsvind en het herstel bevordert. 

 

Veelvoorkomende klachten:

Artritis
Fibromyalgie
Spanning in de nek2
Darmklachten
Gewrichtspijn
Slapen
Schildklier
Rugklachten
Blaasontsteking
Vermoeidheid
Hoge/lage bloeddruk
Minder energie
Hart/omleidingen
Tennisarm
Ontstekingen
Slechte doorbloeding
Psoriasis
Menstruatieklachten
Tia / Beroerte
Overgangsklachten
Tinitus (oorsuizen)
Onrustige benen
Snurken
Stress
Depressief
Nervositeit
Allergie
Reuma
Triggerpointvinger(s)
Stijfheid schouders
Maagzuur
Zenuwpijn
Koortslip of Aften
Hersenbloeding
Onrustige Benen
Anders

 

Kind & jeugd

Als vader, moeder of vaste opvoeder van een kind merk je wel aan het gedrag van jouw kind dat er iets aan de hand is. Uw kind zit niet lekker in z'n vel of loopt tegen dingen aan waar deze zich niet fijn bij voelt. Het maakt meer ruzie dan voorheen of zit meer te piekeren, uw kind komt moeilijk in slaap of is 's-ochtends niet waker of naar school te krijgen. Soms zie je het aan de nagels of haren of klaagt hij over pijn in zijn buik of hoofdpijn. Als u er naar vraagt kan het zijn dat er geen duidelijk antwoord komt. Het kan verschillende oorzaken hebben:

 • Boos, druk of verdrietig zijn, om de zorgen of problemen die zij hebben dan wel om de ouders,
 • zich niet kunnen concentreren,
 • verandering in omgeving: verwerken scheiding ouders, overlijden dierbare, huisdier of vertrouwd iemand,
  verhuizing, school of gepest worden,
 • hooggevoelig zijn,
 • gepest worden,
 • enge dingen meemaken,
 • dromen of nachtmerrie,
 • een hekel aan school hebben,
 • je rot voelen en niet weten waarom,
 • in bed plassen,
 • bang zijn voor honden of in het donker,
 • niet kunnen slapen omdat zij bang zijn voor nog een aardbeving en dat er (nog) meer schade komt,
 • het huis verzakt en moet worden afgebroken en jullie ergens anders moeten gaan wonen.

Steeds meer ouders zijn zich bewust dat hun eigen proces, achtergrond of gemoedstoestand een direct effect heeft of gevolg is op hun kind. Allemaal zaken waarin kinderen serieus genomen willen of erkend willen worden.

Een van de gebruikte methodes naast gesprekjes is Body Drum Release of Emotional Freedom Techniuqs.  Deze kunnen ook worden ook toegepast bij slaapproblemen, hoofdpijn en buikklachten. Dit laatste noemen we lichamelijke of psychosomatische klachten.                                                     

Veel kinderen en volwassenen hebben het al uitgeprobeerd en met succes. Als het probleem te groot is om het zelf op te lossen, kan ik je hierbij helpen.

Voor alle duidelijkheid "Niet in ieder verlies zit trauma, in ieder trauma zit wel verlies"

Emotional Freedom Thechniques

Als jij stress, angst, zorgen, pijn, verdriet of andere klachten ervaart? Voel jij je eenzaam? Sluit jij je af of kun jij geen 'nee' zeggen? Ben jij onrustig, opgejaagd of ben jij iemand die veel piekert? Lijkt alles jouw te veel? Ben jij overdreven bang om dingen fout te doen, of probeer je alles perfect te doen en put jij jezelf uit? Dit zijn dingen die veel mensen bezighouden!

E.F.T. staat voor Emotional Freedom Techniques en is een zeer krachtige en een eenvoudige behandeltechniek die gericht is op het gemakkelijk ontstoren van negatieve emoties en klachten, die zich hebben opgeslagen in het lichaam, zonder hiervoor medicatie te gebruiken.

Met E.F.T pakken we klachten aan als overmatige stress, angst, paniek, fobieën, burnout, pijn, verdriet, overtuigingen en ruimen deze definitief op.

Wat E.F.T. zo krachtig maakt is een eenvoud en bewuste focus op een specifiek emotioneel probleem. Bij deze methode worden emoties losgekoppeld van onaangename herinneringen. De energie zal weer vrij kunnen stromen en u zult merken dat klachten verdwijnen! In principe wordt het eigen lichaam ontstoort! Het is eenvoudig, doeltreffend en pijnloos aan te leren. 

 

Wie kunnen gebruik maken?

E.F.T. kan zowel gebruikt worden bij volwassenen als kinderen.
Wilt u meer weten, u bent van harte uitgenodigd voor een proef-sessie! Ik help u graag.

Nazorg

De dood, daar denken wij liever niet aan. Toch willen we er ongetwijfeld zeker van zijn dat we alles goed geregeld hebben voor onze nabestaanden. En een overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Het laat diepe sporen na. In deze periode komt er veel op u af, als nabestaande. Zowel in praktische als financieel opzicht verandert er veel. Veel mensen komen dan in een wereld van emoties en formulieren terecht. Door regel en wetgeving ervaren zij het als veel. Daarbij kan het invullen van de formulieren als dwingend worden ervaren.

Huberts Zorgadvies is gespecialiseerd in verliesverwerking en nazorg. In onze snel veranderende samenleving krijgt u te maken met regel-en wetgeving. Hierbij kan het goed zijn iemand naast u te hebben, die kennis van zaken heeft en rekening houd met uw persoonlijke situatie en gevoelens. De hulp die geboden wordt bestaat uit begeleiding en hulp op maat. Betsie Huberts komt op afspraak bij u thuis. Bij haar kunt u steun vinden in allerlei praktische en administratieve zaken zoals;

 • Van wie is de nalatenschap
 • Wat zijn de gevolgen voor de nabestaande(n) van een erfenis
 • Is er een testament of is een uittreksel van het Centraal Testamenten Register voldoende
 • Het aanvragen van (slot) en einduitkeringen

Als na verloop van tijd het gemis meer voelbaar is, kunt u ook een beroep doen op Betsie Huberts, voor rouwverwerking of therapie.

Wilt u weten hoe het werkt? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Aromatherapie

In de aromatherapie wordt uitgegaan van etherische oliën, ook wel als essentiële oliën aangegeven. De helende werking beslaat een heel gebied van klachten, zowel lichamelijk als emotioneel. Het meeste effect wordt verkregen wanneer de olie rechtstreeks op de huid wordt aangebracht ( met een draagolie) of via de mond of neus wordt geïnhaleerd. De oliën hebben een positieve invloed op de algehele gezondheid en het welbevinden van mens en dier. Het wordt vooral ingezet bij klachten die samenhangen met spanningen, angst en slapeloosheid. De geuren kunnen inwerken op het onderbewuste en om een verstoord zenuwstelsel  in evenwicht te brengen.

 

Wat zijn essentiële oliën?

Vloeibare, vluchtige bestanddelen van plantencellen, die doorgaans gewonnen worden van destilatie uit de schors, bloem, vrucht, het blad, het zaad of de wortel van een plant of boom. Ieder olie heeft een specifieke moleculaire structuur, eigen aroma en unieke eigenschappen.

Vragen die u heeft beantwoord ik via: http://www.mydoterra.com/betsiehuberts

zoals:
Hoe kan ik essentiële oliën gebruiken?
Richtlijnen voor het veilig gebruiken van essentiële oliën:

 

 

 

 

 

 

 

Charter / Disclaimer

Huberts Zorgadvies, praktijk voor psycho-sociale hulpverlening, als er sprake is van een (persoonlijk) verlies.

Betsie Huberts staat er voor om elke consult of opdracht naar volle tevredenheid uit te voeren. Zij is professioneel, vakkundig en levert maatwerk: zij richt zich op de wensen van u als cliënt of opdrachtgever.

Veiligheid,vrijheid, vertrouwen, respect, betrokkenheid en verantwoordelijkheid zijn woorden die voortkomen uit haar basisprincipes en onderdeel zijn in de rechten van de mens. Deze zijn aangenomen door de Algemene vergadering van de Verenigde Naties op 10 december 1948

Haar missie is om 'een verschil' te maken in haar werk, om goed te zijn in wat zij doet en wie zij is. 
Dit is waar u op kunt rekenen.