Nazorg

Er zijn veel situaties waar Nazorg op toegepast kan worden!

Nazorg

U bent hier: > Home > Therapie > Nazorg

Nazorg, je zal het maar nodig hebben.

Het leven gaat niet altijd zo als wij dit in gedachten hebben. Zo is dit ook bij het woord Nazorg en denken velen aan een situatie wat de nodige impact zou moeten hebben. Er zijn situaties waar dit zeker op van toepassing is! Veelal gaat het hierbij om het (niet) krijgen van een luisterend oor, erkenning en aandacht, voor jouw situatie. Het kan zijn dat we hierna niet zoveel meer hoeven te piekeren. Het piekeren ondermijnd namelijk ons zelfvertrouwen en stemming. Delen is immers helen en andersom: Helen is delen! Mensen kunnen hierna  met iets meer lucht en ruimte naar hun situatie(s) kijken! Hoe moeilijk ook. Uiteindelijk wil iedereen het leven wat zij tot nu toe leiden weer oppakken om verder te gaan!

Waar denken we dan zoal aan?
Geboorte, geen moeiteloze zwangerschap, bevalling of keizersnee? In sommige gevallen kan zoiets eindigen in een traumatische ervaring, omdat er een miskraam heeft plaatsgevonden of dat het kindje voor/tijdens of na de geboorte is overleden. Wat een roze wolk had moeten zijn met een baby, jong geluk, cadeautjes en geboorte,- of felicitatiekaartjes eindigt in pijn, ongeloof, machteloosheid, verdriet of.....?

Adoptie, in vroegere jaren werd er (automatisch) van uitgegaan dat een (veelal) ongehuwde moeder haar kind niet alleen kon opvoeden, laat staan kon grootbrengen en werd het kindje ter adoptie afgestaan.
Had je een kind bij een ander verwekt of was je zwanger van een man die of getrouwd was of waar je niet mee getrouwd was, werd dit niet naar buiten gebracht. De vrouw werd onder gebracht in een klooster of bij familie en het kind werd veelal ter adoptie aangeboden: niet meer over praten, einde verhaal! Schuld, schaamte, trots en wat zal de omgeving hier van vinden, zal hier een grote rol bij hebben gespeeld?
In onze huidige maatschappij is het anders en kan een moeder goed en alleen haar kindje opvoeden/grootbrengen. Zij hoeft zich niet te schamen of schuldig te voelen van wat de omgeving er ook van vind!
De moeders uit vroegere tijd willen graag nog eens praten over wat haar/hun destijds is overkomen.
Dit kan bij mij, zonder dag iemand hier iets vanaf hoeft te weten! Ik heb geheimhoudingsplicht.

Ziekenhuisopname, onderzoek(en), hoop, operatie, IC opname, herstel kan voor velen eindigen in een teleurstelling, of een niet uitgekomen verwachting(en)? Dat de opname anders is gegaan dan zij hadden kunnen bedenken? Gehandicapt, beperkt zijn geworden of zelfs komen te overlijden?
Zo zijn er mensen, waarbij na afloop complicaties ontstaan en er wordt besloten dat ze (langer) in slaap worden gehouden omdat het beter is voor het herstel van de patiënt. Wat gebeurt er dan met zo'n patiënt? Begrijpt deze wat er is gebeurt? Kan het zijn dat deze allerlei problemen ervaart, die daarvoor niet waren. Goede uitleg is belangrijk zowel voor patiënt als mede directe omgeving. Het hoeft niet zo te zijn dat dit aan de orde is maar ook hierin is goede informatie/helderheid van groot belang!

Scheiden/verlies van een huwelijk of relatie, waarbij we ons ooit hebben voorgenomen altijd bij onze geliefde te blijven eindigt in een (vecht)scheiding.
Niets is zeker in het leven, dat is een vaststaand feit. Op ieder moment van de dag kan er iets in het leven gebeuren wat de fundamenten doet schudden of doen afbreken. Zo is het ook in een huwelijk of relatie.
Mocht jij/jullie een einde willen maken aan de relatie en er zijn nog gevoelens, overweeg dan eens om te kijken wat er ontbreekt? Is er nog tijd of aandacht voor elkaar. Heeft je partner geen tijd meer voor jou? Ik kan hier helpen, met relatieverbetering/therapie

Dood, daar denken wij liever niet aan. Toch willen we er ongetwijfeld zeker van zijn dat we alles goed geregeld hebben voor als het zover is en voor onze partner, kinderen, familie: nabestaanden. Een overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Het laat diepe sporen na. In deze periode komt er veel op u af, als nabestaande. Zowel in praktische als financieel opzicht verandert er veel. Veel mensen komen dan in een wereld van emoties en formulieren terecht. Door regel en wetgeving ervaren zij het als veel. Daarbij kan het invullen van de formulieren als dwingend worden ervaren.

Bovenstaande situaties zijn maar enkele van velen die ons mensen dermate bezig kunnen houden en waarbij psychosociale hulp uitkomst kan bieden. Ook hier kan ik je helpen, maak kennis!

Huberts Zorgadvies is gespecialiseerd in verliesverwerking en nazorg. In onze snel veranderende samenleving is het niet meer vanzelfsprekend om te praten over wat ons in de kern bezighoud, laat staan onze gevoelens. Toch is het goed zijn om iemand naast je te hebben, die kennis van zaken heeft en rekening houd met uw persoonlijke situatie en gevoelens. De hulp die geboden wordt bestaat uit begeleiding en hulp op maat. Betsie Huberts komt op afspraak bij u thuis. Bij haar kunt u steun vinden in allerlei praktische en administratieve zaken zoals

Wilt u weten hoe het werkt? Neem gerust vrijblijvend contact op.
Share by: